• Social Media Marketing

    Een mooie toevoeging op uw online strategie is het gebruik van verschillende social media kanalen.

Waarom niet?

Met Social Media Marketing kunt u direct in contact komen met de doelgroep. Het is laagdrempelig en vaak persoonlijk. Daarnaast is het gebruik van de platformen gratis en biedt het de mogelijkheid uw bedrijf op een toffe manier neer te zetten qua branding. Waarom niet dus? Veel bedrijven hebben moeite met de selectie van de juiste platformen of boodschap die past bij hun doelgroep. Daarnaast moet u ‘er bovenop’ zitten en goed plannen om de uitvoering van uw social media strategie succesvol te laten verlopen. Het managen van uw social media vraagt dus de nodige tijd en inzicht. Motion Pixels kan daar met hun online kennis en social media specialisten op kantoor een helpende hand in bieden. Daarnaast denken we vooraf, maar ook achteraf wanneer de website al bestaat, na over de integratie van de kanalen in uw webshop of website.

social media marketing
social media marketing

Keuzes & Opzet

Van groot belang is natuurlijk waar uw doelgroep zich bevindt. Welke kanalen zijn geschikt en wat voor tone of voice verwacht de doelgroep? Ieder social media kanaal vereist een eigen aanpak. Zo kan Twitter goed gebruikt worden voor customer support en Instagram voor het tonen van nieuwe producten. Daarnaast is Motion Pixels’s opvatting dat het beter werkt om 1 social media kanaal goed te managen dan 5 kanalen half. Motion Pixels weet precies welke kanalen waarvoor geschikt zijn en helpt graag keuzes te maken.

Nadat er gekozen is, is het belangrijk aandacht te schenken aan de opzet van de accounts. Het verwerken van uw brand of huisstijl is van groot belang voor de herkenning van uw klanten en doelgroep. Er moet natuurlijk samenhang zijn met uw website. Zeker wanneer we het social kanaal gaan gebruiken om nieuw verkeer richting de website te generen. We zorgen ook voor interactie via de website richting uw social kanalen. Dat moet voor de bezoekers een vloeiende overgang zijn.

Monitoren, creëren en bijsturen

Om ook daadwerkelijk te monitoren wat er in uw doelgroep speelt kunnen we verschillende tools gebruiken. Zo gebruikt Motion Pixels Hootsuite om voor klanten bij te houden of er over het merk of bedrijf gesproken wordt. Waar nodig kan Motion Pixels vanuit het bedrijf daarop inspelen. Om de kanalen in ‘leven’ te houden moet er natuurlijk regelmatig content gecreëerd worden en gepost. Als stok achter de deur stellen we samen met de klant een marketing kalender op en plannen de posts in via tools als If this then that. Content creatie kan dus zowel vanuit de klant alsmede vanuit Motion Pixels komen. Onze social media specialist heeft een communicatie achtergrond en kan op een inhoudelijke manier per klant onderwerpen en een content plan overleggen. We kunnen zelfs banners ontwikkelen en geschikte afbeeldingen selecteren.

social media marketing
social media marketing

Adverteren

Om groei op uw social media kanaal een extra stimulans te geven is er ook de mogelijkheid tot adverteren. Zo hebben we ervaring met Facebook Advertisement en Linkedin Ads. Beide bieden de mogelijkheid om super gesegmenteerd te adverteren. Een interessante overweging!

Met Motion Pixels Social Media Marketing houdt u dus grip op uw doelgroep en kunt u snel en persoonlijk inspelen op de markt. Natuurlijk altijd met als doel groei op het gebied van brand awareness en website traffic.