Mijn wasmachine is in principe een onveranderlijk apparaat dat een statische levensloop heeft. Hij is besteld, de volgende dag afgeleverd en neergezet en blijft zonder wijzigingen zo staan totdat we verhuizen of totdat het ding stuk is. Als dat laatste binnen de garantie periode valt dan mogen ze dat, gratis, komen oplossen. Waarom werkt dat niet hetzelfde voor mijn website?

Niet statisch

Om te beginnen is een website geen statisch ding. Technisch niet en functioneel niet. Zeker een open source contentmanagementsysteem als Joomla niet.

Technisch niet want net als de meeste actief gebruikte en ondersteunde software worden er voortdurend bugs ontdekt, die opgelost moeten worden. Verder is het een verzameling code die aan de ene kant moet samenwerken met de software van de webserver en aan de andere kant met de software (de browser) van de website bezoeker. Beide veranderen, buiten enige invloed van de website bouwer om, bijna continu. Dat betekent regelmatig dat de verzameling code van de website moet mee veranderen om naar wens te blijven functioneren.

Functioneel ook niet want de meeste websites zijn qua mogelijkheden ook niet statisch. Er worden bijna dagelijks nieuwe functies en mogelijkheden bedacht en gemaakt en waar gewenst meteen toegevoegd. Mijn wasmachine is nog niet zo ver ontwikkeld, dat er met een internetverbinding nieuwe wasprogramma’s op gezet kunnen worden.

Gehackt!

Over internetverbinding gesproken, een website kan gehackt worden! Ja, Joomla! is veilig! Maar dat gaat niet vanzelf. Updates, monitoring, back-ups en diverse best practices bevelen wij altijd aan.

Prima, maar als je hebt betaald voor een nieuwe website. Dan mag je toch verwachten dat er niks stuk gaat?

Garantie

Gezien bovenstaande dynamiek is het dus nog niet zo eenvoudig om een website "heel" te houden. Met een wasmachine is dat meestal overduidelijk. Bij een website kan iets er in een oude browser heel stuk uit zien maar dat wil niet zeggen dat er tijd en geld in gestoken moet worden om het te maken. Eigenlijk kun je dus als webbouwer / internetbureau niet zonder meer garanties geven. Ja, tegen betaling. Dus prima als dat geregeld is in de afspraken. Wij proberen er in een budget altijd tijd voor te reserveren. Ook stellen we onderhoud en monitoring voor. Maar er zijn gewoon veel variabelen. Je kunt alleen laten zien dat je kwaliteit kunt leveren, maar dat kost wel wat.

Een wasmaschine is af

Afhankelijk van het doel, wat bij professionele websites toch altijd een of andere conversie is, wil je je website voortdurend aanpassen voor het schoonste, eh.. het beste resultaat. Dus een goede website is nooit af!

Motion Pixels
van Wulfenlaan 6B
1251 CW LAREN NH
T: 035 - 656 54 66
E: info@motionpixels.nl