Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) kijken we bij Motion Pixels altijd naar twee onderdelen: de content van de website en het technische gedeelte. Scoort jouw website laag bij zoekmachines maar heeft u er wel voor gezorgd dat uw teksten helemaal geschreven zijn volgens SEO-standaarden? Dan kan het zijn dat er iets ontbreekt aan de technische kant van uw SEO. Goede SEO-content wordt pas waardevol wanneer er een goede technische basis is gelegd.

Waarom heeft mijn website technische SEO nodig?

Google en andere zoekmachines willen altijd dat een website makkelijk toegankelijk is voor hun crawlers (software die het web doorzoekt) en voor gebruikers. Voor deze zogenaamde crawler moet u de website indexeerbaar maken. Dit doet u onder andere door uw links in een logisch overzicht te plaatsen en de content aan te geven met de juiste HTML-tags.

Zoekmachines willen daarnaast dat een website makkelijk te gebruiken is. Als een website bijvoorbeeld traag is, levert dit strafpunten op. Slechte leesbaarheid, navigatie en usability gaan uiteindelijk ook allemaal ten koste van uw ranking.

Waar controleren zoekmachines op?

Er zijn veel punten waar zoekmachines op controleren. Sommige punten die strafpunten opleveren zien wij vaak terug. Let daarom goed op de volgende zaken:

  • Ten eerste moet u ervoor zorgen dat uw URL’s leesbaar zijn voor mensen. Een link moet er bijvoorbeeld zo uitzien: http://www.motionpixels.nl/online-marketing/seo-consultancy/. En dus niet zo: http://www.motionpixels.nl/?p=123
  • Ten tweede moet u ervoor zorgen dat de indeling van uw pagina’s logisch is en er moet een overzicht zijn van alle indexeerbare pagina’s (een sitemap).
  • Ten derde letten zoekmachines op de laadtijd van uw website. Hierbij geldt: des te sneller de pagina, des te blijer de zoekmachine. Zorg er daarom altijd voor dat u gebruik maakt van caching en gecomprimeerde afbeeldingen en dat scripts op de juiste plek worden ingeladen.
  • Zorg tot slot altijd dat uw website veilig is voor gebruikers. Update daarvoor uw website regelmatig en maak gebruik van moderne technieken zoals HTML5.

Wat kan Motion Pixels voor mij betekenen?

Wij zullen bij het ontwikkelen van uw nieuwe site altijd zorgen dat er gelet wordt op de technische aspecten van SEO. De punten die we voorheen hebben genoemd worden standaard geïmplementeerd en daardoor bent u er van verzekerd dat uw nieuwe site gebruik maakt van de nieuwste technieken om uw website hogerop te laten komen in zoekmachines. Lees meer over onze SEO consultancy.

Motion Pixels
van Wulfenlaan 6B
1251 CW LAREN NH
T: 035 - 656 54 66
E: info@motionpixels.nl