Dat dit mogelijk is bewijst Robert Klaassens, eigenaar van een succesvol internet- en webdesign bureau in Laren (http://www.motionpixels.nl). Robert ontving afgelopen vrijdag zijn diploma voor het volgen van de Brandweer beroepsopleiding uit handen van burgmeester Roest.

Robert: “Al als 15 jarig jongetje zat ik bij de jeugdbrandweer van Bussum. Echter, door drukke werkzaamheden als IT’er is dat verwaterd. Na de brand bij houthandel van Dijk (2011), waar ik heb gezien dat de brandweer door keihard werken alle woningen rondom het terrein heeft gered, begon het weer te kriebelen. En toen ik kort daarop werd gevraagd om het Larense korps te versterken hoefde ik niet lang na te denken. En heb ik meteen bewezen dat je nooit tè druk kan zijn om de bewoners van Laren te helpen. De opleiding (2,5 jaar in de avonduren en weekenden) was zwaar maar heel goed vol te houden. Vooral omdat de Larense groep vrijwilligers bestaat uit toppers. Het is altijd gezellig op de oefenavonden en iedereen is bereid je de kneepjes van het brandweer vak bij te brengen”.

Een groot gedeelte van de vrijwilligers is ook ondernemer in Laren. Onder de vrijwilligers vinden we aannemers, elektriciens, tuinmannen, rietdekkers, webdesigners, vastgoedbeheerders, enz. Als de pieper gaat laten zij hun werk vallen en gaan ze snel naar de kazerne. Om op tijd hulp te kunnen verlenen moeten ze wel in of rondom Laren aan het werk zijn. Robert: “Ik wil deze groep ondernemers graag voor het voetlicht zetten. In Laren zou iedereen moeten weten wie dit zijn en wat voor werk ze doen, zodat ze zo veel mogelijk werk binnen Laren blijven houden. Dan kunnen we allemaal ondernemer èn brandweerman zijn!”.

Motion Pixels
van Wulfenlaan 6B
1251 CW LAREN NH
T: 035 - 656 54 66
E: info@motionpixels.nl